onsdag den 13. juni 2012

Armskinne (post apoc)

Har fået lavet min armskinne færdig! Wuh! Det er lidt et fuskerhack (men det er jo altid godt). Jeg er ihvertfald meget tilfreds med resultatet. Regner med at den vil matche min nerfgun utrolig fint :)

Armskinnen er er lavet af flette cykelslange, med en kant af gråt læder.
Jeg har brugt: sort hørtråd, saks, hobbykniv, lighter og læderlim.

Spænderne har jeg købt på Tekstilværkstedet på Kulturmaskinen i Odense (som kan mega-anbefales, især hvis man ikke selv ligger inde med 40 kvm. stoppet med symaskiner, lædergrej, og hobbyudstyr). Spænderne kostede 5 kr. stk. + 10 kr for at bruge værkstedet.

Cykelslangen kan fås gratis (hos en cykelhandler), og læderresterne til max 10 kr.

Har lagt blødt læder under cykelslangen på håndstykket for at gøre det mere behageligt at holde om.
"Mellemstykket" mellem underarm og håndflade er lavet sort, blødt læderagtigt stof, for at gøre området bevægeligt. Limede et stykke stof under den flettede cykelslange for at gøre det mere behageligt mod huden.
Flettede cykelslangen ind i læderet, og har lavet brændepletter. (More buuuuurn!)

DFTBA :)

tirsdag den 12. juni 2012

Destruction!

Det er beskidt efter verdens undergang. Derfor:

To-do-destruction! :

Du skal bruge:
Et rivejern (absolut fremragende redskab til fint, slidt tøj)
En bunsenbrænder (eller lighter og tændstikker... Buuurn!! Buuuuuurn, I tell you!)
Et beskidt kældergulv (eller lejlighedsgulv. Kommer an på hvor meget du gør rent)
Tøj som meget gerne må gå i stykker:
Lad vær med at tage hvidt tøj på, når verden går under.. Det bliver bare beskidt.
DFTBA

onsdag den 6. juni 2012

Råd til andre live-begyndere

Jeg er blevet ret bidt af live rollespil. Og forsøger derfor at lokke folk med. Men mine lokkeforsøg afstedkommer mange bekymrede spørgsmål.. Så derfor:

Råd til andre n00bs (og Sidsel):

Rollespil er utroligt mange ting. Og i (rollespils-)"miljøet" er der rigtig mange meninger om hvad "rigtigt" rollespil er. Det er giver derfor ikke helt mening at lave en guide. Så det prøver jeg. Jeg har samlet en række gode råd, og skrevet lidt tanker om at være en relativt 'gammel' begynder:

First things first: Bare gør det! Tag en ven i hånden (to i forvirringen er bedre end én), og mal jer grønne i hovedet. Selvom rollespillere hellere end gerne fortæller om, hvad de går og laver ude i den der skov, giver det ofte ikke meget mening før du har prøvet det selv. Hvis du løber skrigende væk, ved du nu i det mindste hvad det drejer sig om.

Andet råd: Stil de dumme spørgsmål, og vær klar til at blive til grin... Mange gange.

Hvis der er noget rollespillere er gode til, er det at være indforståede. Sætningen "Det fungerer ligesom *indsæt selv scenarie*" bruges ofte - både på forums, til briefings og den generelle rollespilssnak. Og medmindre man kender folk i miljøet, som man kan overfalde med spørgsmål, har man ikke en jordisk chance for at vide hvordan rustningspointene fungerede til Krigslive IV.

Så derfor; Tredje råd: Bare spørg! Rollespillere er måske indforståede, men de er søde og rare, og hvis du vil være med til at lege, er der ofte højt til loftet for de naive spørgsmål.

Fjerde råd:
Find en "mentor" (som regel også den du kan smide spørgsmålene efter): En mere erfaren rollespiller, som er indstillet på at have dig på slæb i starten (Tak til Elmer for tålmodigheden).

Dette kan især anbefales hvis du starter som lidt ældre rollespiller - som måske ikke har en helt naturlig ork i maven. Mentorordningen har ihvertfald klart været med til at kompensere for min alderdom i rollespilssammenhæng.

Femte råd: Hop i en kappe, og lån et sværd. I langt, laaaaangt de fleste tilfælde er kostumestandarden overkommelig, og man behøver ikke kaste sig ud i et hjemmesyet dragekostume fra starten... Medmindre du har lyst. Then, go nuts!

Sjette råd: Dø flot. Rollespil handler ikke nødvendigvis om at vinde. De gode warstories kan sagtens handle om hvor stygt prygl man fik af elverne.

Sprog og funky ord:
NPC: En NPC er ikke et bestemt væsen (som jeg først antog), men en 'non-player character'. I stedet for at personen spiller sin egen karakter, bruges han/hun som NPC, som stemnings-, plot-, og/eller spilskabende karakter. De store monstre, horder af ubehagelige vagter/gobliner/bønder, eller den kutteklædte historiefortæller i kroen, er ofte NPC'er.

Ingame/offgame: Ingame er betegnelsen for hvornår rollespillet er i gang. Der kan være både "ingame"-områder og "ingame"-tidspunkter, hvor rammerne for rollespillet skal overholdes. Fx. kan en dør som ikke er låst, sagtens være låst "ingame". Og folk bliver sure hvis du åbner den, uden at du har nøgle/dirke-skills/vagttilladelse/en låsesmed i lommen.

Larp/live/laiv: Live action roleplaying game. Live rollespil (modsat fx. Dungeons & Dragons. Som er et bordrollespil)

Kampagne- og enkelt scenarier:
Det er et rod at finde rundt i, men find ét i dit nærområde på Bifrost' Danmarkskort over rollespil - and go! Der er alt hvad hjertet begærer fra fantasy-kampagner (alt fra Ezendo eller Tempus Vivo) til eksperimenterende samfundskritiske, enkeltstående scenarier.

Rolle|spil har nogle fremragende artikler om begynderoplevelser... Og alt muligt andet sejt. Du kan downloade de tidligere magasiner gratis. Eller tegn et abonnement, så bliver de glade :)

DFTBA

søndag den 3. juni 2012

Boothack! (Post apoc-style)

Mine gamle vinterstøvler har fået nyt liv! Blev færdig med mit postapokalyptiske boothack i dag;
Post apocalyptic boothack 101! Jeg er så stolt!
Metalgitteret kan skaffes på din nærmeste genbrugsstation (dette har som jeg tidligere brugt til noget 40K-warhammer-terræn). Læderet er delene fra en gammel læderrygsæk, som jeg har farvet med skosværte. Jeg har ingen idé om hvor jeg købte støvlerne (men både snørebånd og sål var ved at give op)

Jeg skiftede snørebåndene på begge støvler ud med cykelslange (mit yndlingsmateriale pt.). Det virkede overraskende godt - det giver et nemt, støvet look. Sålen blev repareret med en limpistol.

Metalgitteret er syet fast på støvlen med hørtråd, ligesom kanterne på læderet er syet. Jeg brugte en syl til at lave hul i støvlestoffet.
... Steampunk lever ikke forgæves :)
Metalgitteret er fastsat på støvlen med søm, som er smeltet ind i sålen (de kunne ikke skrues eller sømmes i - åbenbart).
Det tog 80 år at få tilpasset metalgitteret. Men det virkede!
Nu bliver mine PA-projekter lagt til side for en stund. Bacheloren kalder, og er endnu ikke begyndt på mit Mythodea-outfit. Håber I synes støvlerne er lige så seje som jeg gør.

DFTBA :)

fredag den 1. juni 2012

Cykelkædearmbånd

Det er blevet en lille tradition for mig at lave smykker ud af festivalaffald (bl.a er jeg utroligt glad for mine kabelarmbånd fra Roskilde'11).

Det blev ikke så fancy i år, men dog: cykelkædearmbånd.

Utroligt, nemt post apoc-smykke; find gammel cykelkæde, afmål kæden efter dit håndled og find en kædeknuser. Luk med en snor/strip/lim/lukkeled. Det er ikke raketvidenskab :)

Uploader fra en græsplet i Skive. Undskylder derfor på forhånd stavefejl og den uskønne opsætning :)